Make your own free website on Tripod.com
Big-cats


Home
Naujienos ir kitka
Pumos
Lusis
Liutai
Tigrai
Leopardai
Jaguarai
Forumas
Apie admin
Panteros
Gepardai

Jaguarai

jaguaras.jpg

Jaguaras , didžiausia Pietų Amerikos katė, negali gretai bėgti ilgų distancijų, todėl jis linkes prieš puldamas kou arčiau prisėlinti prie grobio, kad sėkmingai jį nudobtų. Jis puikiai plaukia ir minta žuvimis bei vandeniniais vėžliais, taip pat elniais ir kitais sausumos gyvunais. Patelė atsiveda nuo vieno iki keturių jauniklių vadą ir gina juos nuo bet kokio įsibrovėlio, taip pat ir jų tėvo.
 
 
Dydis
Ilgis : 150-180cm, uodega 70-91 cm.
Aukštis ties ketera : 68-76 cm.
Svoris : patino 55-100kg , patelės 68-136kg.
 
 
Dauginimasis
Lytinė branda  : nuo 3 metų.
Poravimasis : ištisus metus.
Nėštumas : 100-110 dienų.
Jauniklių skaičius : 1- 4.
 
 
 
Gyvenimo būdas
Įpročiai : megžioja pavieniui, pora kartu sueina tik poravimosi laikotarpiu.
Maistas : sausumos žinduoliai, naminiai gyvuliai, žuvys, varlės, vėžliai ir maži aligatoriai.
Gyvenimo trukmė : iki 22 metų ( nelaisvėja )
 
 
Giminiškos rūšys
Šiai šeimai priklauso tigras , pantera ir irbis.
 
 
 
Paplitimas
Vidurio ir pietų Amerika, nuo JAV pietvakakarių iki Patagonojos.
Daugiausia jaguarų Brazilijoje - Mato Graso valvtijoje.
 


Enter content here





Enter supporting content here

Dekojame, kad lankotes!