Make your own free website on Tripod.com
Big-cats


Home
Naujienos ir kitka
Pumos
Lusis
Liutai
Tigrai
Leopardai
Jaguarai
Forumas
Apie admin
Panteros
Gepardai
Pumos

puma.jpg

Pagrindinis šio slapuko medžiotojo grobis yra elniai. Pritykinusi prie aukos, puma šoka ant jos ir nužudo greitu įkandinu į spransa. Tada ji nusitempia grobį į nuošalią vietą, kur gali niekieno netrugdoma paėsti. Pumos gyvena žemumų pelkėse, miškuose ir žole apaugusiomis lygumomis, taip pat kalnuose, aukštyje iki 4500m.
 
 
Dydis : kūnas 1-1,6 m.
Paplitimas : vakarinė Šiaurės Amerika, Meksika, Centrinė ir Pietų Amerika.
 






Dekojame, kad lankotes!